Építő forintok

2022.01.31. 17:30

Karantén után szép óvoda várja a kisbajomi kicsiket

Belakták a kibővített óvodát a kisbajomi gyerekek, a bővítésre a Magyar Falu Program támogatásával kerülhetett sor.

Koszorus Rita

Fotó: Kovács Tibor

Szelidné Gerencsér Angyal polgármester elmondta: ma már olyan körülmények között tölthetik a hétköznapokat a helyi apróságok, hogy bármelyik városi óvoda megirigyelhetné. 

Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek járnak ide, de az önkormányzatnak és a pályázati lehetőségeknek köszönhetően kiváló körülményeket tudnak biztosítani a kicsiknek. 

Ottjártunkkor épp nem élvezhették, mert minden lurkó karanténban volt. – Egy dolgozónk tesztje pozitív lett és a hatályos jogszabályok szerint kellett eljárnunk – mondta Fülöpné Varga Csilla, az óvoda vezetője. – Egy csoportba 23 gyerek jár, itt töltjük ilyenkor télen a nap nagy részét – mutatta a csoportszobát. – Nagyon jó, hogy elkészült a teraszunk, mert nyáron és tavasszal is már kint tölthetjük az idő nagy részét, tette hozzá. – Amikor nagy kánikula van, különösen jól jön ez a szellős hely, ahol az ebéd utáni alvást is meg tudjuk oldani a gyerekeknek nyáron. 

Az intézmény udvara korábban szegényes játéklehetőségeket biztosított a kicsiknek, de a Magyar Falu Programból készült játszódomb ezt a gondot is kiküszöbölte, mesélte Szelidné Gerencsér Angyal, polgármester. Hozzáfűzte: folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket. Így sikerült több kisebb fejlesztést elvégezni a településen, amelyek lehet, hogy nem milliárdosak, de az itt élők életminőségét nagyban befolyásolják. Koszorus Rita 

 

Fejlődnek az óvodák 

A napokban a buzsáki óvoda átadásán beszélt arról Gyopáros Alpár kormánybiztos, hogy az elmúlt években közel 2 ezer óvodát újított meg a kormány. a Magyar falu programban 1700 óvodai fejlesztés történt az elmúlt két és fél évben több mint 20 milliárd forint értékben, és folyamatban van számos falusi óvoda felújítása, bővítése, óvónői szolgálati lakások fejlesztése is. 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a kormány komolyan gondolja: az ország aranytartaléka a vidék, hiszen soha akkora léptékű vidékfejlesztési program nem volt Magyarországon, mint amit az elmúlt tíz év, de különösen az elmúlt néhány év beruházásai mutatnak. 

Támogatni kell a vidéken élőket, hogy legyen helyben elég munkahely, legyenek jók az úthálózatok, adottak a kényelmes élethez szükséges körülmények, épüljenek új bölcsődék, óvodák, egészségügyi és szociális intézmények – fűzte hozzá.

Fotó: K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában