Visszavont jogok

2022.01.31. 17:00

Megtiltották a horgászatot a gyékényesi bányatavon

Visszavonta a helyi horgászegyesület halgazdálkodási jogát a bányatóra az illetékes hatóság. A halgazdálkodási jog átadásáig a hal­állomány őrzésére felkérték a Horgászegyesületek Somogy Megyei Szövetségének halőreit. Általános halászati és horgászati tilalmat rendeltek el, így a Gyékényes és Környéke Horgász- és Szabadidő Egyesület horgászjegyet nem értékesíthet.

Koszorus Rita

Az vezetett a hatóság intézkedéséhez, hogy a tavakat birtokló Dráva Kavics és Beton Kft. valamint a Gyékényes és Környéke Horgász- és Szabad­idő Egyesület között 2017 óta fennálló, működő haszonbér­leti szerződést korábban az Agrárminisztérium érvényteleníttette, mivel a Dráva Kavics és Beton Kft. a szerződés felbontását kérte azzal az indokkal, hogy 2017-ben képviseletre nem jogosult személy írt alá felmondó nyilatkozatot. 

Az esettel kapcsolatban megszólalt a Magyar Horgászok Szövetsége (MOHOSZ) is, amely közleményében úgy fogalmazott: A MOHOSZ és a horgászok közös érdeke, hogy mielőbb helyreálljon a normál működési rend Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező horgászvizén, ezért a horgászszövetség már az értesítés napján felkérte a többségi tulajdonos, a Dráva-Kavics és Beton Kft. képviselőit, hogy a halgazdálkodással, horgászattal kapcsolatos terveikről egyeztessenek a területileg illetékes tagszövetséggel. 

Megkerestük a gyékényesi horgászegyesületet is az üggyel kapcsolatban, Kóródi Zsolt elnök azt mondta a Sonline.hu-nak, hogy az egyesület 2017 óta kezeli a horgászvizet, azóta nem volt semmi gond az évente megújított szerződésükkel. Attól tartanak a horgászok, hogy a sportból üzletet terveznek csinálni a gyékényesen bányatavon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában