Közösségi tér

2022.01.13. 17:30

Repülő csészealjnak is becézik az új központot

K.G.

Többfunkciós kiállító-és szolgáltató tér lesz az az új kulturális központ, amelyet csütörtökön adtak át Zamárdiban a teniszpálya mellett. 

A rendezvényen jelen volt Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Szajcz Adrián, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, és Csákovics Gyula polgármester. Kormányzati támogatással, TOP-os beruházásból, összesen 431 millió forintból készülhetett el az új, Balaton-parti kulturális centrum. 

A település vezetője elmondta, hogy Zamárdiban élők figyelmét felkeltette a különleges épület, amely több építészeti fórumon is kedvező kritikákat kapott. Repülő csészealjnak is becézik a helyiek, mert egyedi, ellipszis alakú tere van, hatalmas, nyitott, külső terasszal. 

Az extrém megjelenésű épület hamarosan hozzá fog tartozni Zamárdi arculatához, hangzott el a megnyitón. Létjogosultsága van, mert új alternatívát jelent az itt élők és a nyáron érkező turisták számára, tette hozzá Csákovics Gyula, aki arról is beszélt, hogy az üzemeltetésre már kiírták a pályázatot. Jó menedzseléssel sok fantázia lehet a helyben, vélte. 

Házassági helyszínnek már keresték, fotózásoknak, divatbemutatóknak, jótékonysági borárverések ideális helyszíne lehet, és nem utolsósorban a szomszédos teniszpálya közönségét is kiszolgálja majd. A fiatalok közkedvelt találkozóhelyének is tervezték, mert virtuális játékokat is tartalmaz a kulturális központ.              

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában