Ukrán háború

2022.02.28. 19:04

Kaposvár is segítséget nyújt az ukrán menekülteknek

Hétfőn érkeztek meg a somogyi megyeszékhelyre azok az ukrajnai menekültek, akiknek szinte máról holnapra kellett elhagynia az otthonaikat.

Sonline

Kaposvárra is megérkeztek az első családok, akik a háború elől menekültek el Ukrajnából. Tíz menekültnek biztosít a város átmeneti elhelyezést, köztük négy gyermeknek. 

A Kaposvári Városháza arról tájékoztatott, hogy a Kométa húsüzem a felnőtteknek munkát is tud adni, gyermekeikről pedig a város is gondoskodik: a két óvodást már befogadta az egyik intézmény a két iskolásnak pedig a tankerület keres megfelelő osztályt. 

Kaposvár már korábban felajánlott egymillió forintot az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül a kárpátaljai magyar családok megsegítésére, de továbbra is minden segítséget megad a somogyi megyeszékhely a háború elől menekülőknek. 

A Városháza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében leszögezte: a hozzánk érkezőknek tudniuk kell, hogy Kaposvár mindig helytállt a bajban, a város erős közössége pedig nem hagyja magára az elesetteket. Hozzátették: abban bíznak, hogy amilyen gyorsan kirobbant, éppolyan hamar be is fejeződik a háború és újból béke lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában