Vándorkiállítás

2022.03.20. 07:00

A lélektánctól az időutazásig

Lélektánc, gyökeres fa, időutazó, gyöngyfa és megannyi portré.

Turbéki Bernadett

A pasztelltől a nemezelésig a legkülönfélébb technikával készültek az alkotások, amelyeket egytől egyig fogyatékossággal élő fiatalok készítettek a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület II. „Benned a létra” elnevezésű alkotói pályázatára. A fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiatalokat foglalkoztató szervezet második alkalommal rendez vándorkiállítást. Az alkotások eljutnak az ország legkülönbözőbb pontjaira, idén Kaposvár a nyolcadik állomás volt. 
– Először 2015-ben hirdettük meg a pályázatot – mondta Rieger Erika, a Presidium Közhasznú Egyesület elnöke. – Küldetést teljesítünk azzal, hogy bemutatjuk a fiatalokban rejlő kincseket, amelyek más módon nem tudnak kibontakozni. Van, aki a pandémia alatt kezdett festeni és hamarosan Budapesten nyílik önálló kiállítása. Egy másik alkotó az első pályázatunk meghirdetése óta nálunk lett terapeuta. 
A Somogy Megyei Kormányhivatalban nyílt kiállításra 58 pályázó 112 alkotással nevezett, a tárlat április 7-ig tekinthető meg. T. B. 
 


Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában