Ápolók napja

2022.03.18. 19:20

Az első lélegzettől az utolsóig a beteg mellett vannak

Kossuth Zsuzsanna születésnapja a magyar ápolók napja, minden évben ünnep a szakma számára. Ez különösen igaz 2022-ben, amikor két koronavírustól tépázott évet tudhatnak maguk mögött a somogyi egészségügyi szakdolgozók.

Koszorus Rita

Hosszú szünet után ünnepeltek együtt.

Fotó: Muzslay Péter

A magyar ápolók napját minden évben február 19-én ünneplik, idén azonban későbbi időpontban találkoztak a megye egészségügyi szakdolgozói. 

Kemény két év van a hátuk mögött. 
Forrás: Muzslay Péter

Pénteken a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Somogy megyei területi szervezetének meghívására a Hotel Dorottya különtermében tették ezt, hosszú kihagyás után először. – Mindannyiunknak példát ad Kossuth Zsuzsanna lelki ereje, amivel végigküzdötte a háborút. A betegeknek szükségük van az empátiánkra, emberségünkre és odaadásunkra, ezek összessége az, amely miatt az életüket is ránk merik bízni – mondta az ünnepségen Szabó Gyuláné, a kamara megyei elnöke. 

Szabó Gyuláné, megyei elnök.
Forrás: Muzslay P.

Gelencsér Attila, a Zselic országgyűlési képviselője az ünnepségen megköszönte az egészségügyi dolgozók áldozatvállalását. – Amint az ember megbetegszik, az élete elképzelhetetlenné válik önök nélkül, fogalmazott a politikus. Ezért minden alkalmat meg kell ragadnunk a köszönet kinyilvánítására: köszönjük, hogy az első lélegzettől az utolsóig mellettünk vannak, tette hozzá. 
 

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere ünnepi köszöntőjében az ápolók helytállását emelte ki. – A beteg kiszolgáltatott helyzetben van és sokszor önöktől várja a megoldást. Az ápolók olyan segítséget nyújtanak nekik, ami gyakran többet ér bármilyen orvosságnál, mondta a megyeszékhely alpolgármestere. Hozzátette: az elmúlt két évben helytálltak és sokszor az ő tekintetük volt az utolsó, amit a szenvedők láttak, ezért mindenképpen köszönet jár. 

 

„A szakdolgozókat meg kell becsülni”

A rendezvény vendége volt Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. – Az egészségügyi szakdolgozókra mindig lehet számítani, ezt bizonyítják az elmúlt évek is. Ezért meg kell becsülni a kollégáinkat, ezt várjuk el és ezt is adjuk másoknak – tette hozzá az elnök. 

Balogh Zoltán, a MESZK elnöke. 
Forrás: Muzslay Péter

Az ünnepségen 250 egészségügyi dolgozót láttak vendégül, közülük 15-en vehettek át szakmai elismerést. Az ünnepséget követő állófogadás után színházi előadásra invitálták a szervezők a somogyi egészségügyi szakdolgozókat. 

 

Kaposvár:

Szalkay Attila, röntgen asszisztens, 

Halász Gyuláné, gyógyszertári asszisztens,

Horváth Szilvia, szakápoló,

Kazi Annamária, szakápoló, 

Patakiné Vajda Anikó, gyógymasszőr,

Kovácsné Tóth Andrea, egészségügyi operátor. 

Marcali:

Dr. Tripkovics Zsolt Mihályné, népegészségügyi ellenőr,

Nagy Tímea, szakápoló,

Vass Éva, klinikai laboratóriumi szakasszisztens. 

Siófok: 

Pusztai-Berki Éva, diplomás ápoló,

Mekota Katalin, mentőtiszt,

Elekes Erzsébet, gyermekápoló.

Nagyatád:

Vass Julianna, sürgősségi szakápoló,

Rajcsányi Gyöngyi, gyermek ápoló, 

Tüske Ilona, 53 éves ápolói munkáért kapott elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában