2022.03.20. 09:00
Zöldből is főhet főétel
Megkezdődött a Balatoni Gasztroakadémia “Le Chef du Lac Balaton – A Balaton Szakácsa” képzése Siófokon. Első alkalommal Jahni László balatoni séf előadásait követhették a résztvevők.
Fotó: Karsai Krisztian -MozgoKepes Studio
Az országos elismertségnek örvendő Kistücsök étterem séfjének előadásában a zöldségek, mint főételek kerültek középpontba, s kiderült: hús nélkül is lehetséges páratlan ízélményt biztosítani a vendégek számára.
A második képzési napon a halak kerültek előtérbe, ponttyal, fogassal, harcsával, pisztránggal, angolnával és tokhallal is dolgozhattak a résztvevők. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. haltermelési igazgatója, Fodor Ferenc rövid ismertetőt tartott a fajtákról, beszerzési lehetőségükről.
Később Pesti István vezette be a résztvevőket a fine dining világába. Mesélt a Platán Gourmet Étterem elindulásáról, működéséről, illetve arról, hogy a hozzájuk ellátogatóknak miért lesz valóban komplex élményben részük. Mint mondta, a saját kertészettel a konyha által támasztott igényeket is ki tudják elégíteni, ráadásul olyan zöldségek felhasználására is van így lehetőség, amelyek kereskedelmi beszerzése nagyon nehézkes.
A Balatoni Gasztroakadémia résztvevőire még két képzési alkalom vár. Molnár Péter marha és steak, Nábelek Zsófia pedig tányérdesszert témában tart előadást. A Balatoni Gasztoakadémia képzése iránt óriási az érdeklődés, így a Siófoki Szakképzési Centrum és szakmai partnerei már újabb tréningek indításán dolgoznak.
Fotók: MW