Kerekasztal

2022.05.12. 18:00

Krisztus közösséget vállal a szenvedővel

Egyre népszerűbb a nézők körében az MTVA által készített Agapé című műsor, melyben papok, lelkészek, szakértők, művészek ülnek egy asztalhoz, hogy társadalmunkat érintő kérdéseket vitassanak meg keresztény nézőpontból.

L. S.

Az ökumené jegyében zajló kerekasztal-beszélgetés házigazdája Vágvölgyi Gergely, aki hétről hétre 4 vendéget kérdez. 
A közelmúltban somogyi vonatkozása is volt a műsornak; Varga László kaposvári megyés püspök és Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke is megoszthatta gondolatait Jézus kereszthaláláról, illetve a közelünkben dúló háborúról. Varga püspök egyebek mellett megjegyezte: számára a háború azt jelenti, hogy Krisztus szenvedéstörténete folytatódik, ugyan megtörtént a feltámadás, de ő közösséget vállal továbbra is a szenvedőkkel. Jézus passiója nem ért véget, ott van azokkal, akiket elítélnek, megaláznak, akikkel igazságtalanul bántanak, s emiatt meg kell halniuk. Steinbach püspök megjegyezte: arra kéri az Urat, hogy határtalan szeretetével megszerzett bölcsessége érvényesüljön e tébolyodott világban. L. S. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában