Tudáspróba

2022.05.11. 14:00

Reneszánsz táncot jártak a történelmi vetélkedőn

Három iskola felső tagozatos diákjai számára rendeztek történelemvetélkedőt Hetesen.

Varga László

Fotó: V.L.

A taszári, csökölyi és a helyi diákokat nevelőik is elkísérték a versenyre, a zsűriben pedig helyet foglalt a hetesi polgármester, Pavelka Béla is. – Hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg a versenyt, amellyel az intézmények közötti kapcsolatokat és a szakmai együttműködést kívánjuk elmélyíteni. A legfőbb célunk természetesen a történelem szeretetének, a múltunk megismerése iránti igénynek az erősítése volt – mondta lapunknak az esemény szervezője és lebonyolítója, Herczeg Jánosné történelemtanár. 
Mindezt pedig játékos formában tették: a virágzó középkori Magyarország témakörét felölelő vetélkedőn a komolyabb tudást igénylő kérdések mellett többek között Toldi Miklóst, Kinizsi Pált és Dugovics Tituszt is megidézték a háromfős csapatok, illetve egy korabeli reneszánsz táncot is megtanulhattak a résztvevők. A versenybe a közönség is bekapcsolódott, a versenyzők írásbeli feladatai közben villámkérdésekre válaszolhattak. A jó feleletek jutalma minden esetben édesség volt. A versenyt Hetes nyerte, második lett egyetlen ponttal lemaradva a taszári iskola, a harmadikak pedig a csökölyiek lettek. 
Varga László 
 


Fotó: V. L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában