Balaton Fagyija

2022.06.17. 14:00

Rozmaringos-gesztenyés és kovászos uborkás íz is versenybe szállna

Kilencedik éve szervezi a Balatoni Turizmus Szövetség a Balaton Fagyija versenyét, melyre idén 9 cukrászda nevezett, a legtöbben két fagylalttal is készültek.

Lapat Lili

Fotó: Németh Levente

Az idén négy helyett háromtagú zsűriből álló szavazó bizottság pénteken kóstolta végig a cukrászdák nyalánkságait. – Évről-évre fejlődnek a versenyzők, látszik rajtuk, hogy nagyon készülnek erre a versenyre – mondta Ernyes Violetta, a Balatoni Turizmus Szövetség titkára és a Balaton Fagyija verseny zsűritagja. 

- A legtöbben nagyon figyelnek a minőségi alapanyagokra, így fontos számukra, hogy helyi termelőtől szerezzék be a szükséges hozzávalókat – tette hozzá.

A zsűritagok most is rengeteg új ízzel találkozhattak, többek között rozmaringos-gesztenyével eperrel turbózva, túrós-meggyes rétessel, valamint egy teljesen egyedülálló, kivételes ízzel: kovászos uborkással. 

Az ítészek 7 szempont alapján bírálták a fagylaltokat. Meghatározó szempont volt az íz és a kreativitás, de jelentős tényező volt még a megfelelő alapanyag használata, a szín, az állag, a dekoráció és a praktikum is. 

 

Címkék#Balaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában