Tűzoltósportverseny

2022.08.25. 11:49

Derekasan helytálltak a somogyi tűzoltók

A somogyi tűzoltók tizedik helyen végeztek az augusztus 22-24. között megrendezett XVI. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyen. A hagyományos versenyszámokat csak a testileg és lelkileg is erős, jól felkészült tűzoltók voltak képesek teljesíteni.

Fotó: Szőke Péter BM/OKF

Az UTE atlétikai stadionjában és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban megtartott versenyen az ország hivatásos tűzoltói mérték össze erejüket és ügyességüket százméteres akadályfutásban, horoglétramászásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben. 

Fotós: Szőke Péter/BM-OKF

A százméteres akadályfutás kezdő akadálya egy kétméteres palánk volt, amelyen át kellett verekednie magát a tűzoltónak, majd egy keskeny pallóra felfutva egyensúlyoztak a versenyzők, onnan leérve megragadták a tömlőket, amelyeket kigurítva, majd összekapcsolva osztóra kötöttek, végül a sugárcsövet csatlakoztatva, egy gyors szerelés után futottak be a célba. Ebben a versenyszámban a gyorsaság számított leginkább, ám ha szétesett a szerelés, akkor érvénytelenné vált a futam.

Fotós: Szőke Péter BM/OKF

A verseny horoglétramászással folytatódott, majd a négyszer százméteres váltófutás következett. Az utolsó versenyszám a kismotorfecskendő-szerelés volt. 

Fotós: Szőke Péter BM/OKF

A tízfős csapat legjobb hat egyéni versenyeredménye számított, ezek összesített eredménye alapján dőlt el, melyik csapat lett az idei bajnok. A nagyatádi és barcsi tűzoltókból álló somogyi csapat (Vidák Balázs, Opra Gergő, Czifrák Csaba, Kondella Zsolt, Kincses Tibor, Sándorfi Gergely, Kiss János, Horváth Richárd, Maronics Richárd, Takács Péter) a középmezőnyben, a tízedikként végzett.

Fotó: Szőke Péter - BM OKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában