Időközi választás

2022.09.27. 15:48

A túlélésre koncentrálnak a választások után

A hétvégén időközi választást tartottak Kisasszondon, mert a képviselő-testület júniusban feloszlatta magát, miután az ötfős testületből többen nem tudtak együtt dolgozni a korábbi polgármesterrel.

Kovács Gábor

Illusztráció

Fotó: MW

Az időközi voksolást a független jelöltként induló Somogyi Tibor nyerte a szavazatok 69 százalékával. A 34 éves férfi biztosítási alkuszként dolgozik több mint 14 éve, és felkérésre csöppent bele a politikába. 

Somogyi Tibor vezeti tovább a települést. 
 

– Több kisasszondi felkérését fogadtam el, ezek után vágtam bele a polgármesteri posztért folytatott kampányba, bár első körben csak képviselőnek szerettem volna indulni – mondta lapunknak az új polgármester a választás után. – Kisasszondhoz erős a kötődésem, mert bár életvitelszerűen még nem élek a faluban, de ott nőttem fel, és jelenleg a nagyszüleim házát újítjuk fel, mert ott szeretnék a menyasszonyommal családot alapítani. 

A kampány nyugodt hangulatban telt, nem történt kirívó eset. Somogyi Tibor nem tartja túl fényesnek az önkormányzat mostani helyzetét, és az sem javítja a mérleget, hogy még nem tudják felmérni az elszabaduló rezsiárak következményét, de az új polgármesternek az a véleménye, hogy a következő időszakban a túlélésre kell koncentrálni, hogy a szociális ellátás, és az idősek ellátása változatlan formában fenn tudjon maradni a faluban. Jelenleg az átadás-átvétel zajlik az önkormányzatnál, csak ennek befejeztével lesz rálátása igazán a település pénzügyi helyzetére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában