Újra együtt

2022.10.13. 13:00

A derű óráit számolták a kőkúti családi napon

Lőrincz S.

Kőkút A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon kőkúti Magas Cédrus Szociális Otthoni telephelyén – több év kényszerű kihagyás után – ismét családi napot tartottak, melyre az ellátottak rokonait, barátait várta az intézmény. 

Több mint 100 hozzátartozó fogadta el a meghívást a bensőséges hangulatú eseményre, amelyen Nemes Zita intézményvezető és Bogdán Zoltán telephelyvezető mondott köszöntőt. Ezt követően a lakók és a dolgozók közösen adtak műsort, s mivel az esemény időpontja egybeesett az idősek napjával, az egyes életkorok sajátosságairól frappáns versek is elhangzottak. A több generációt felvonultató előadói gárda dallal és tánccal szórakoztatta a közönséget, és a homokszentgyörgyi „vidám nagyik” is megcsillogtatták tehetségüket. A szervezők a kivetítőn bemutatott képek segítségével elevenítették föl a közelmúlt eseményeit, ízelítőt adva az otthonlakók mindennapjaiból. Az alkalmi kirakodóvásáron az ellátottak által készített ajándéktárgyakból, illetve a fejlesztőfoglalkoztatás keretében született rongyszőnyegekből lehetett válogatni. Dél­előtt három üstben főtt a galuskás paprikás krumpli, melyhez kakaós kalács dukált. A közösen elfogyasztott ebéd után az érdeklődők megtekinthették az intézmény közösségi tereit is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában