Fennállása 60-ik évfordulóját ünnepli

2022.10.25. 19:30

Gálaműsorral ünnepelt a kaposvári Gépész

Ének, iskolatörténeti fotók és közös emlékezés: a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium 60. születésnapja alkalmából kedden gálaműsort tartottak. Melyre az intézmény duális partnerein kívül a diákok szakmai oktatásába kapcsolódó vállalkozások, cégek és partnerszervezetek képviselőit is meghívták.

Harsányi Miklós

Fotó: Kovács Tibor

A rendezvényen részt vett többek közt Gelencsér Attila  országgyűlési képviselő, Borhi Zsombor kaposvári alpolgármester, s Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója is köszöntötte az ünneplőket.

Fotós: Kovács Tibor

– Az elmúlt hat évtized alatt nagy utat tett meg iskolánk – mondta Takács Szilvia, az  Eötvös Loránd műszaki technikum igazgatója. – A két osztállyal, 84 tanulóval induló Kaposvári Általános Gépipari Technikum mára egy 43 osztállyal, több mint 1000 tanulóval működő szakképző intézménnyé nőtte ki magát. Ezidő alatt Kaposvár és Somogy több nemzedékének tagjai tanultak az iskola falai között, s kerültek annak a szakmai tudásnak a birtokába, melynek köszönhetően sikeressé váltak.

Takács Szilvia, az intézmény igazgatója. Fotós: Kovács Tibor

Takács Szilvia arról is beszélt: hála illeti az iskola korábbi vezetőit, tanárait. Hálásak lehetnek azért, hogy  elődeik is elkötelezettek voltak az újítások iránt. Így például az intézményük úttörő szerepet játszott az osztrák-magyar közös tananyagú gépészeti képzésben, s az elsők között csatlakozott a rendészeti, majd a honvéd kadét képzést indító iskolák közé. 

Diákok, pedagógusok és az intézmény partnerei együtt ünnepeltek. 
Fotós: Kovács Tibor 

– Egy szakképző iskola működése elképzelhetetlen duális partnerei és partnerszervezetei nélkül – hangsúlyozta Takács Szilvia. – Azon a hosszú úton, melyet hatvan év alatt megtett a Gépész, nem tudtunk volna ilyen sikeresen haladni, ha nincsenek mellettünk partnereink.

Bogdán Alexandra 12.C osztályos tanuló énekével kezdődött a program, ezután diavetítésen elevenítették fel az iskola múltját. Elhangzott: a Rippl-Rónai utca 15. szám alatt kezdődött a tanítás két állandó és 14 óraadó tanárral. 

 

Országos döntőt is rendeztek 

A Pázmány Péter utca és a Damjanich utca által közrezárt területen a '70-es évek elején kezdődött el a mai iskolaépület építése. Először a kollégium épülete készült el, végül 1980-ban költözött be a Gépész.  A tanműhely a kezdeti nehéz helyzet után folyamatosan fejlődött, kialakult az automatika-labor, a modern CNC-műhely. Az iskola kétszer adott otthont az Országos Szakképzési Tanulmányi Verseny országos döntőjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában