Jó eredmény

2022.10.02. 09:00

Tiszta medencéket és öltözőket talált az ellenőr

Somogy Népegészségügyi Főosztály szakemberei vizsgálódtak a strandszezonban, s azt figyelték, hogy a szezonálisan üzemelő medencés fürdők betartják-e a szabályokat.

MW

Fotó: Lang Róbert

A megyében található 103 medencés fürdőnek több mint a fele – 67 fürdő – csak szezonális jelleggel üzemel, jellemzően szállodákban vagy kisebb panziókban. A megyében 14 fürdő rendelkezik szezonálisan és egész évben üzemelő részleggel is, míg a többi egész évben működik. 
A nyári ellenőrzések során a szezonális jellegű fürdők 68 százalékát ellenőrizték a nép­egészségügyi szakemberek. Az esetek 81 százalékában nem találtak hiányosságot, a medencék és gépházak műszaki állapota megfelelő volt, a vizes szerelvények üzemképesek voltak. Az öltözők és vizesblokkok tisztasága is megfelelő volt az ellenőrzések időpontjában, és a zöldterületek is gondozottak, parkosítottak voltak. 

 

Megbírságoltak két strandot 


Összesen két somogyi fürdőben szabtak ki pénzbírságot a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai az idei strandszezonban, mert az üzemeltetők elmulasztották a fürdővízminőségi vizsgálatokat, ezzel pedig a fürdőzők egészségét veszélyeztették. Kisebb súlyú hiányosságok miatt hat esetben határozatban kötelezték az üzemeltetőket a szabályok betartására. 
 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában