Értéktár

2022.12.19. 20:00

Az értékmegőrzés imázst is erősít

Lőrincz S.

A helyi értéktár bizottság tagjai meghívását elfogadva látogattak Szőlősgyörökre a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság tagjai. A Szajcz Adrián bizottsági elnök vezette találkozó ötletgazdája Keller Péter, a Karádhoz és Szőlősgyörökhöz kötődő, 100 éve elhunyt író, Gárdonyi Géza dédunokája volt, de az eszmecserén részt vett Arányi Zoltán plébános, valamint Klotz Péter, Szőlősgyörök polgármestere is, aki a megyei bizottság elnökével, illetve Gárdonyi dédunokával a helyi szellemiség jelentőségéről, a közösségek szerepéről beszélt. Azt nyomatékosították: a településükért szívvel-lélekkel dolgozó önkéntesek sokat tehetnek azért, hogy tovább erősödjön a lokálpatriotizmus, s ne merüljenek feledésbe a helyi értékek. 
Elhangzott: megyeszerte jóval kevesebb helyi értéktár bizottság működik, mint amennyi működhetne, pedig az értékőrzésnek települési imázserősítő funkciója is van, de a turizmus fellendítése szempontjából is fontos lehet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában