Gyászhír

2022.12.28. 15:04

Elment a kiváló természetfotós, Bágyi Ferenc

Elhunyt Bágyi Ferenc, aki a világ legnevesebb természetfotósai közé tartozott. A 77 éves 'fényrögzítő erdei munkást' nemzetközi sajtó Franz Bagyiként ismerte.

K.G.

Még 1969-ben elkísérte egy fotós barátját a Margit-hídhoz, segített neki etetni a sirályokat, és utána megvette a fényképezőgépét. Így kezdődött. Később rendszeresen felkapaszkodott a Grand Paradiso ormaira a zergék nyomában, vagy éppen a fehérfejű sasokat keresve hágott fel Alaszka szikláira. 

Évente legalább kétszer hazalátogatott Magyarországra, ahol tavasszal madarakat, ősszel a szarvasbőgést örökítette meg. Somogyban sokat járta az erdőket, és sok barátja volt, akiknek most nehéz elfogadniuk a távozását. 

Az 1945-ben született Bágyi Ferenc alapító tagja volt a magyar testépítők klubjának, még idős korában is napi száz fekvőtámaszt nyomott, és 40-60 kilométert biciklizett, de a halállal nem tudott megbirkózni. Hiányozni fog a somogyi erdőkből a fényképezőgéppel felszerelt alakja, de szerencsére megmaradtak a felejthetetlen képei, örök emléknek és az utókornak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában