Kolbászfeszt

2023.02.10. 11:33

A kerítés kolbászból, a disznó vesszőből készült

Megérkezett az első fecske a fonyódi Kolbászfesztiválra. Igaz egy olyan disznó, amiből aligha lesz szalonna vagy kolbász, hiszen áramvonalas testét kelevízi vesszőből fonták az ügyeskezű asszonyok.

Koszorus Rita

Mivel a Kolbászfesztivál idei díszvendége Kelevíz település, igyekezett a delegáció megadni a módját a megjelenésnek. Ezért egy hónapon keresztül dolgoztak annak érdekében, hogy rájuk legjellemzőbb jelképpel rukkoljanak elő.

Kelevízi vesszőből született. 

Így született meg az a vessződisznó, amelyik már a Zákányi Dezső Sportcsarnokban várja a fesztivál nyitányát. – Direkt a kolbászfesztiválra készítettük, közel egy mázsa vessző használtunk fel és egy hónapon keresztül dolgoztunk azon, hogy elkészüljön, mondta Balatincz Krisztina, polgármester. Aki azt is elárulta, érdemes lesz felkeresni standjukat a háromnapos fesztiválon, mert még a meghökkentő vessződisznónál is nagyobb látványossággal készülnek. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában