Fotók

2023.02.20. 15:14

Ajándéközön könnyíti meg a kitüntetett intézmény hétköznapjait

Megérkezett a város legrangosabb szervezetnek adható kitüntetésével járó ajándékcsomag az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházba hétfőn. A szervezet munkatársai a Városnapon kapták meg az elismerést. Úgy döntöttek, hogy a Pro Urbe díjjal járó jutalmat munkakörülményeik javítására, infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A szervezet pénz helyett inkább eszközöket kért, 650 ezer forint értékben.

– Mindenképpen az volt a célunk, hogy a kollégák érezzék, hogy ők kapják, mert értékeljük a munkájukat. Azokat az eredményeket, amelyeket elértünk, a munkatársainknak köszönhetjük, ezért választottuk ezt a megoldást – mutatta Bacza Barbara, a központ vezetője.

Szita Károlynak, Kaposvár polgármesterének is meglepetésként hatott minden ajándék, amelyeket egy furgonból segített kiosztani a jelenlévőknek, hogy a gyermekházba bevigyék.

– Egyebek mellett kávégépet, szódagépet, porszívót, nyomtatót és vetítővásznat is kértünk, amelyek a munkakörülményeket megkönnyítik. Természetesen a gyerekekre is gondoltunk: egy fagylaltkészítő gépet is igényeltünk a nyári hónapokra tekintettel – sorolta a központvezető, majd körbevezette Kaposvár polgármesterét az épületben. Éppen gyógytorna foglalkozást tartottak, és a délutáni „Kaposvár kvízre” készültek a szülőfórum keretein belül.

– Ez a létesítmény közösségi háznak épült, ám hamar megtalálta a valódi szerepét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek köszönhetően. A környékbéli gyerekek és családok tartalmasan tölthetnek itt időt, amely a fejlődésüket szolgálja. Azért létesítettünk itt egy játszóteret is, hogy a fiatalok közösségben inkább itt maradjanak, ne csellengjenek el – mondta a polgármester.

A 2017-ben épült létesítményben naponta tizenegy-tizennyolc család fordul meg, akik különböző programokra, fejlesztésekre érkeznek. A Biztos Kezdet Gyermekház a környékbéli gyerekeknek olyan, mintha egy plusz óvoda, vagy iskola működne a lakóhelyükön. Kikapcsolódás, közösség, játék, beszélgetések, ezekkel a programokkal is indirekt módon tudják fejleszteni a családokat, akik gyakran keresik fel az Pécsi utcai intézményt a hétköznapjaikat megkönnyítő tanácsokért is. Már nemcsak a kisgyermekes családoknak, hanem a szerencsejáték-függőknek is komoly segítséget tudnak nyújtani a januárban kitüntetett intézmény szakemberei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában