Kétszázezer vendég a cél

2023.02.06. 12:17

Impozáns fejlesztésekkel csábítják a családokat Csokonyavisontára

Csaknem félmilliárd forintos fejlesztést álmodott meg az idei évre a csokonyavisontai Csokonya Thermál fürdő új vezetése. Felújítják az épület homlokzatát, medencéket nyitnak meg és a kisgyermekes családoknak megfelelő élményelemekkel bővítik a szolgáltatást. A beruházások első felével májusra szeretnének végezni.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Néhány hónapig volt csak zárva a csokonyavisontai fürdő. Az új tulajdonosok tavaly december közepén nyitották meg a medencéket a fürdőzők előtt. Annak ellenére tették ezt, hogy a szerződés szerint ráérnének öt év múlva, 2028. május 31-én is kitárni a kapukat. 

Hajtó Péter, a Csokonya Thermál társtulajdonosa lapunknak elmondta, nem szerették volna elveszíteni a régi vendégeiket, ezért döntöttek úgy, hogy nyitva tartanak, közben pedig folyamatosan fejlesztenek. 

– Álmaink és terveink vannak, már csak a finanszírozási formát kell megtalálnunk – fogalmazott Hajtó Péter. – A középtávú terveink között szerepel, hogy bővítjük a medencéket, és a gyermekes családoknak olyan környezetet biztosítsunk, ami vonzó lehet számukra. A fürdő ugyan nagyon jó adottságokkal rendelkezik, de családi kikapcsolódásra jelen pillanatban nem igazán alkalmas. Azért, hogy ezen változtassunk, építünk egy gyerekmedencét, valamint egy 1000 négyzetméteres játszóteret is – hangsúlyozta a Csokonya Thermál társtulajdonosa. 

Fotók: Kovács Tibor

A fürdőben egyelőre csak a belső részt lehet használni. Naponta 50–100 vendégből álló törzslátogatója van a medencéknek. Csokonyavisontára a környék településeiről, de még Horvátországból is érkeznek vendégek. Ottjártunkkor több magyar és néhány külföldi élvezte a kiváló minősítésű gyógyvizet. 

Hegedüs Nándorné és párja Magyaratádról utazott a fürdőfaluba. Kérdésünkre elmondták, negyven éve járnak Csokonyavisontára gyógyulni és feltöltődni. Nyaralójuk is van a faluban, ezért hetente akár több napot is el tudnak tölteni a településen. 

A termálfürdő vezetése az idősekre is gondol. Azt tervezik, hogy 240 apartmanos otthont építenek, amelyet várhatóan 2025-ben nyitnak meg. Hajtó Péter elmondta, céljuk, hogy a fürdő környékén lévő mintegy 600 apartmantulajdonossal – akik a turizmusból élnek – megtalálják a közös hangot, és lehetőség szerint együtt tudjanak velük dolgozni. – Fontos, hogy közösen olyan programokat kínáljunk, amivel nekik és a fürdőnek is telt házat tudunk biztosítani – hangsúlyozta a Csokonya Thermál társtulajdonosa. Hajtó Péter hozzátette, a visontai fürdő „fénykorában” évente nagyjából 100–120 ezer látogatót vonzott. Céljuk, hogy ezt legalább 200 ezerre emeljék. 

Versenymedencével csalogatnák a sportolókat, vízilabdaklubot alapítanak

Csokonyavisontán vízilabdaközpontot is szeretnének építeni. Erre azért van szükség, hogy a környéken élő fiatalokat oktathassák a sportágra. A program részeként a fürdő területén található külső öltözőből 60 ember befogadására alkalmas ifjúsági szállást alakítanak ki. Az épületben azokat is fogadják majd, akik edzőtáborba érkeznek. 

Hajtó Péter elmondta, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által minősített 50 méteres medencét is szeretnének a jövőben építeni, hogy versenyeket, de akár Európa-bajnokságot is tudjanak szervezni. A fürdő társtulajdonosa hozzátette: egy sportegyesülettel közösen társasági adót (tao) felhasználva vágnak neki a fejlesztéseknek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában