Promó

2023.04.01. 08:30

Soha ilyen közelről nem láthattad a vízimentők munkáját

Sonline

Új rövidfilmet adtak ki a munkájukról a vizimentők, melyben bemutatják a strandi vízimentők munkáját, láthatjuk, hogyan száguld a mentőhajó egy mélyvízi mentéshez, vagy egy viharban megsérült vitorlás legénységének segítségére siet. A közeli felvételeknek köszönhetően úgy érezhetjük, mintha mi is a sürgősségi mentőhajón ülnénk, mikor elindul a riasztásra. Bemutatják azt is, ahogyan búvárszolgálatuk és műszaki mentési szakembereik kiemelnek egy elsüllyedt vitorlást. 

Nemcsak mentési helyzeteket láthatunk a videóban, hanem betekinthetünk a vízimentőképzés pillanataiba, a mentésirányítási központunk működésébe, és a gyerektáborunk résztvevői is megjelennek. De forgattak prevenciós foglalkozásainkon is, amelyeken egyebek között újraélesztést szokták tanítani az érdeklődőknek.  

Ezeken kívül megmutatják a szerelőműhelyüket, illetve a mentőkocsinkat, melyek fontos egységei a mentési rendszerüknek, ahogyan a működésüket koordináló irodai munkatársaik is. Láthatják a nézők mentőmellény-állványaikat is, melyekről ingyenesen vehetnek kölcsön gyermek mentőmellényeket a strandolók.  

A filmet Varga Dezső és Varga Zsolt tévés szakembereknek készítették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában