Fotók!

2023.04.04. 13:21

Egyedi bélyeggel ünnepel a 150 éves Kaposvár

Százötven évvel ezelőtt lett rendezett tanácsú város Kaposvár. Ezalkalomból kedden délelőtt bemutatták a városházát ábrázoló ünnepi bélyeget, amelyből harmincötezer készült.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Grófok és kisasszonyok sétáltak a kaposvári Kossuth téren kedd délelőtt. – Százötven éves a város és ez alkalomból a civil különítmény beöltözött korhű ruhákba, abban az időben a hölgyek kalap nélkül nem mentek ki az utcára – mondta el Battyányi Beáta a város civil referense. Tőlük nem messze több óvodás és iskolás csoport izgatottan írta képeslapját. A Rét utcai óvodások a nyuszinak rajzoltak. 

Az ünnepi bélyeg. 

– Nagyon élvezték a programot, feladtuk a lapokat a saját lakcímükre, a címezésben még egy kis segítség kellett a nagycsoportosoknak – mondta el Drahos Szilvia óvodapedagógus. Az érdeklődők többsége Kaposvár 150 éves várossá nyilvánításának évfordulója alkalmából kibocsájtott bélyegre voltak kíváncsiak. Százhetvenöt forintért bárki megvásárolhatta, sőt még le is pecsételtette a bélyeget.

Fotós: Lang R.

– Unikális és ünnepélyes alkalom a mai nap, 150 évvel ezelőtt lett rendezett tanácsú város Kaposvár, ezt ünnepeljük ebben az esztendőben és egy emlékbélyeget, valamint egy borítékot bocsájtott ki a Magyar Posta – mondta el Szita Károly polgármester. Hozzátette: 35 ezer bélyeget gyártottak, amelyeken a városháza, a borítékon pedig a Csiky Gergely Színház és a város címere látható. Az alkalomra egy Kaposvár 150-es feliratú bélyegző is készült. – Mindkét épület az összetartozásunkat jelenti, emlékeztessen minket a 150 éves városunkra – jegyezte meg Szita Károly. 

Kohuth Viktor, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese az ünnepélyes megnyitón elmondta: úgynevezett személyes bélyeget bocsájtottak ki, amellyel levél és képeslap is feladható. Porcsa István ötven éve gyűjti a bélyegeket, 175 forintért ő is vásárolt egy ünnepi bélyeget. – Rá van írva, hogy belföld, ha közben megemelkedik a tarifa, akkor is a vételárért lehet elküldeni – mutatta a dombóvári nyugdíjas. 

Vendel József harminc éve kutatja a megye postatörténetét, régi somogyi levelekből álló gyűjteményét is kivetítették a Kossuth téren. – 1842-ben nyílt meg Kaposváron az első posta az elefántházos házban, viszont 1712-ben már létrejött az első somogyi postaútvonal és Szigetváron volt legközelebb postaállomás, ami nem volt könnyű az akkori útviszonyok között – tette hozzá. 

A holnapi napon (április 5-én) délelőtt a nagypostán (Bajcsy Zs. u.) az 1. számú ablak külön azért lesz nyitva, hogy itt meg lehet vásárolni az emlékbélyeget, amit pecsételnek is. Csütörtöktől jövő hét szerdáig pedig minden egyes ablakban meg lehet majd venni és pecsételtetni a bélyeget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában