Fotók

2023.06.21. 18:22

Céltudatosan készülnek a jövőre a Lorántffyban érettségizett végzősök

A Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolában és Gimnáziumban az első osztálytól egészen a 12. évfolyamig 488-an tanulnak, 108 gimnazistájuk volt az idén.

K.G.

Minden résztvevő sikeres érettségi vizsgát tett a reformátusoknál. Huszonhat végzős diák érettségizett, velük együtt összesen 53-an maturáltak, mert nagyon sok tizedikes és tizenegyedikes diák tette le az előrehozott érettségit a Lorántffyban. Az érettségi bizonyítványokat szerdán délután osztották ki, a rendezvényen részt vett Szita Károly polgármester is. 

A 2022/23-as tanév zökkenőmentesen zárult, szépen teljesítettek a fiatalok, és a végzősökre jellemzővé vált, hogy egyre céltudatosabban készültek a jövőre, ennek megfelelően egyre jobb átlagaik születtek, állapította meg Farkasné Papp Ágnes igazgató. Az osztályozó konferencia ezért szinte örömünnep volt, és az érettségin sem vallottak szégyent a diákok, tette hozzá. A végzősök 90 százaléka továbbtanul, a legkülönfélébb szakterületeken. Az emelt szintű érettségik közül az iskolában a magyar és angol volt a legnépszerűbb, de sokan választották a biológiát, a történelmet, a német vagy az olasz nyelvet. 

Összesen 14 pedagógus foglalt helyet az érettségi bizottságban, az elnökük, Velner András 30. alkalommal érettségiztetett. Megpróbáltatásokkal teli, de sikerekben gazdag évet zártak a tanulók, mondta beszédében Szabó Gergő tiszteletes. Az érettségizetteket köszöntötte Szita Károly polgármester, aki az iskolának az önkormányzat megbízásából átadta a város 150. emlékévére készített díszzászlót.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában