Élmény a kertbe

2023.07.05. 09:37

Alapanyagért utaztak a levendulásba

Lőrincz Sándor

Nem csak látványában lenyűgöző némelyik somogyi levendulamező, a növény megszárítva is számos praktikus ajándékötletet kínál, ráadásul illatát nem kedveli a moly, így a ruhásszekrények kincse lehet egy-egy levendulával töltött illatpárna. 

A barcsi Együtt-Egymásért Otthon lakói a napokban látogattak el Péterhidára, ahol az egyre népszerűbb levendulás kert kisebb területen, családias környezetben nyújt természetközeli élményt a kertbe érkezőknek. Az intézmény ellátottjai élvezettel vetették bele magukat a levendulaszüretbe, hogy alapanyagot gyűjtsenek a következő hetek foglalkozásaihoz. A leszüretelt virágokat ugyanis szárítás után feldolgozzák az otthon lakói, különféle ajándéktárgyak fontos részévé lesz e hasznos növény. Illatpárnákat és zsákokat készítenek belőle. A barcsi ellátottak az intézmény munkatársait is meglepték egy-egy csokor levendulával.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában