Programajánló

2023.07.28. 13:41

Dinók között sétálhatunk Kaposváron

Kaposvárra érkezett a magángyűjteményből összeállított Dino Expo. Augusztus 6-áig láthatják az érdeklődők a közel 50 darabból álló vándorkiállítást a Cseri parkban.

Sonline.hu

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Kovács Zoltán, a tárlat marketingért felelős szervezője elmondta, a kiállítás darabjai magánkézben vannak. Tulajdonosuk gyermekkori álmát váltotta valóra, amikor ezt a gyűjteményt megálmodta és a nagyközönség elé tárta. A dinoszauruszokat folyamatosan gyűjtötte, sőt még tervez is figurákat, amelyeket kimondottan az ő tervei alapján megrendelésre készülnek. A kiállításon a legkisebb darab közel 1 méteres a legnagyobb pedig a 11 métert is eléri. 

A Dino Expo egy egy darabja különleges robotikának köszönhetően mozog is, így keltve életre a több millió évvel ezelőtt kihalt ökoszisztémát. Kovács Zoltán elmondta, a vándorkiállítás 2014-ben kelt útra, azóta minden évben ferbruártól novemberig járja az országot. A téli időszakban egy budapesti raktárban pihennek a dinoszauruszok, ahol különös gondot fordítanak az állaguk és épségük megőrzésére. Kaposvár után következő állomásként augusztus 11-13 között Barcsra látogatnak el, ezt követően pedig Szigetváron 18 és 20-a között látható majd a Jura kort megelevenítő őslénygyűjtemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában