Süsü

2023.07.29. 17:28

Együtt örült szülő és gyermeke a híres egyfejűnek, Süsünek - FOTÓ, VIDEÓ

Tizenharmadik alkalommal rendeztek Sárkányfesztivált Balatonszárszón. Természetesen idén is Süsü volt a középpontban, aki nem csak a gyerekek, hanem szüleik kedvelt mesehőse.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth Levente Foto

Sárkányhajóval érkezett meg Süsü Balatonszárszóra. Már a parton több gyermek integetett neki és izgatottan várta az egyfejűt. Legalább fél órán át kattogtak a fényképezőgépek, kerültek elő a telefonok, mindenki szeretett volna egy közös képet Süsüvel. Voltak akik pacsiztak a sárkánnyal és olyan is, aki csak szerette volna megsimogatni kedvenc mesefiguráját. Minden évben egy olyan személy fogadja a kicsikkel Süsüt, aki ismerte megalkotóját Csukás István. 

 

Ezúttal a 100 Folk Celsius zenekar alakította fogadó bizottságot. A Paff, a bűvös sárkány és A Nagy Ho-Ho-Ho Horgász ismert slágerekre a gyerekek táncra is perdültek. Az együttessel szombat este is találkozhattak a gyerekek és a felnőttek egyaránt. - Idén nem kettő, hanem négy napon át várjuk a családokat Balatonszárszóra, már csütörtökön elkezdődtek a programok – mondta el Némethné Szabó Magdolna, a település turisztikai referense. Balatonszárszó gyakorlatilag megtelt erre a hétvégére kikapcsolódni vágyó családokkal, akik már hagyományosan a Sárkányfesztiválra időzítik közös nyaralásukat. 

 – A legmeglepőbb, hogy nem csak a pici gyermekek imádják Süsüt, hanem a szüleik, nagyszüleik, az egyfejű iránti szeretet kortalan – mondta mosolyogva Némethné Szabó Magdolna.

A településen fontosnak tartják, hogy ne feledjék Csukás Istvánt és munkásságát. Kötelességüknek érzik a Csukás-kultusz ápolását, amely szerintük egy komoly felelősség is. – Pista bácsi életének utolsó két évtizedét Balatonszárszón töltötte, tavasszal érkezett és októberben ment vissza Budapestre, a település közösségi életében nagyon szívesen vett részt, a Sárkányfesztivál mellett a Lecsófesztivál fővédnöke is volt – jegyezte meg Némethné Szabó Magdolna. Hozzátette: minden reggel megnézte, hogy meg van-e a Balaton, a Csukás Színház, a helyi könyvesboltban napilapot vásárolt és itt dedikálta a számára otthagyott műveit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában