Sonline.hu videó

2023.07.30. 12:48

Csaknem háromszáz hal akadt horogra a Somogyi Hírlap kupán

Negyedik alkalommal rendezték meg a Somogyi Hírlap-KHC-Gyertyános Kupa elnevezésű horgászversenyt, amelyen huszonhárom pecás vett részt. A horgászok 273 kiló halat fogtak.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Verőfényes napsütés, friss levegő és festői környezet. Szombaton hét órakor elfoglalták a kisorolt helyüket a horgászok a kaposvári Gyertyános-völgyben. Már reggel görbültek a botok. Magyar Gáspárnak több, mint hét kilós ponty akadt horogra. – Először veszek részt ezen a versenyen és Nagykanizsáról érkeztem, már gyerekkorom óta horgászom, a Zala folyó mellett töltöttem a nyári szüneteket és ott tanultam meg pecázni – mondta el a zalai horgász. Hozzátette: a hét kilós pontyot egy sárga színű, mangós csalival sikerült kifognia. – Van kapás és szerencsére én árnyékos helyet kaptam, jövőre is szívesen eljövök – mondta el Magyar Gáspár. A mezőnyben két női versenyző is indult. Hamar Krisztina harmadik éve vesz részt horgászversenyeken. – A párommal régen is horgásztunk, mikor Németországból Kaposvárra jöttünk, akkor több alkalommal meglátogattuk a környékbeli tavakat – mondta el Krisztina, aki három éve a Gyertyános-völgyben női horgászversenyt is szervezett, amely azóta már minden évben, szeptemberben hagyománnyá vált. – Én methodozok, az első halat én fogtam egy pontyot, majd jött egy kárász és egy amur, cserélni kell a csalikat, mert kiszámíthatatlan mire kapnak rá – mutatta a fogásait a női horgász, aki elsősorban a Desedán, a nagybajomi, kaposújlaki, atádi, batéi tavakon pecázik.- Itt a tűző napon nem fázom, de így is felüdülés nekem a horgászat, még télen is kijárok, ha nincs annyira hideg – mondta mosolyogva.

 

A Somogyi Hírlap-KHC-Gyertyános Kupa elnevezésű horgászversenyt negyedik alkalommal rendezték meg. – Harminckét jelentkezés érkezett, de csak huszonhárom hely van a négy szektorban, így sajnos volt, akiket vissza kellett mondanunk – mondta el Bank József, a verseny felelőse. Hozzátette: nyolctól egy óráig pecázhattak a versenyzők, lehetett úszózni, feederezni, a csalit és az etetőanyagot sem korlátozták. Kiemelte: kötelező volt merítőszák és gyűrűs haltartó szák használata és fonott főzsinórt nem lehetett alkalmazni. Molnár Gábor, a Somogyi Hírlap sportszerkesztője elmondta: a megyei laptól rajta kívül, Fenyő Gábor sportújságíró, Marosi Gábor újságíró és Böcz Zoltán online újságíró indult a versenyen. – Taktikát váltottam, mert az aqua pellet nem jött be, bízom a cucókában TTX-el keverve próbálok rövidebb távokat horgászni, mert kicsit kijjebb jöttek a halak – mutatta, miközben a legvékonyabb zsinórt szerelte fel a botra. – Nagyon sokat tudunk tanulni az itt jelenlévő versenyhorgászoktól, próbáljuk ellesni hogyan tudjuk a szákba terelni a halakat - mondta mosolyogva.

Séta István, a Gyertyános Horgász Egyesület titkára az eredményhirdetésen köszönetet mondott a Somogyi Hírlapnak, a Kométának, a Kaposvári Horgász Centrumnak, Dancs Lászlónak, Bank Józsefnek, a Sefag Zrt-nek a támogatásért, a Böcz családnak pedig az ízletes pincepörköltért, amelyet a versenyzők jóízűen fogyasztottak ebédre. – Kiválóan sikerült a verseny, s nemcsak azért, mert sok halat fogtak az indulók, hanem mert kiváló volt a hangulat – mondta Séta István. Az A szektorban Magyar Gáspár, a B szektorban Tóth Norbert, a C szektorban Dancs László, a D szektorban Tarró Tibor lett a győztes. A 23 versenyző összesen 273 kilónyi halat fogott. A Somogyi Hírlap munkatársai közül Böcz Zoltán szerepelt a legjobban, szektorában a harmadik helyen végzett 11 kilós fogásával. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában