Fotók!

2023.07.05. 14:00

Szórakoztatóipari szakmunkásként lett az év somogyi színésze

Szabolcsi János, a kaposvári Roxínház alapítója és egyik előadóművésze lett az Év színésze Somogyban.

A Somogyi Hírlap és a Sonline.hu szavazásán a győztesre 1202-en voksoltak. A második legtöbb szavazatot a Csiky Gergely Színház művésze Sarkadi Kiss János, a harmadikat a szintén csikys Török Saca kapta.

Az Év színésze elismerést lapunk székházában vette át Szabolcsi János szerda délelőtt. A díjátadón Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője elmondta, amellett, hogy a somogyiakat naponta tájékoztatjuk a történesekről, több fontos kezdeményezést is elindítottunk, mert kíváncsiak vagyunk az olvasók véleményére. Lengyel János hozzátette, korábban mind az öt színész elfogadta a jelölést, és összességében csaknem 3400 voks érkezett rájuk.

Fotók: Lang Róbert

Szabolcsi János az Év somogyi színésze a díjátadó után elmondta, kakukktojásnak tartotta magát a többi jelölt között, de szívesen vállalta a felkérést. 
Mi vagyunk a Roxínház, akik jó, hogy játszanak, de azért ott van mellette a Csiky, a kőszínház, ahol kiváló művészek, kiváló előadásokkal szórakoztatják a közönséget estéről estére – mondta Szabolcsi János. – Sok kérdés volt bennem, hogy ez most komoly? Tényleg? Egy sarokkal lejjebb van a Csiky és akkor hogyan kerül a Roxínház a képbe? Természetesen nagyon megtisztelő volt a jelölés, de azért tartottam attól, hogy „megkapom” az emberektől azt, hogy mit keresek a többi jelölt között – tette hozzá Szabolcsi János.

A Roxínház alapítója kiemelte, nem tartja magát színésznek, inkább szórakoztatóipari szakmunkásnak. Azonban nagyon szeret a színpadon lenni és elkápráztatni a közönséget előadásával. Szabolcsi János arról is beszélt, az elmúlt több mint két évtizedben egyéni elismerést még nem kapott, a Roxínház közösségével viszont több díjat is átvehetett már. Az Év somogyi színésze hozzátette, büszke arra, hogy a közönség ítélte oda az elismerést és nem egy szakmai zsűritől vette át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában