Beruházás

2023.08.12. 18:00

Fejlesztik a nagyatádi kórház eszközparkját

Góz Lilla

Csaknem 300 millió forint uniós támogatást nyert a nagyatádi kórház a járóbeteg szakellátás fejlesztésre. Megújul a sebészet, szülészet-nőgyógyászat, szemészet, kardiólógia, fül-orr-gégészet, gasztroenterológia, bőrgyógyászat, aneszteziológia, urológia, tüdőgyógyászat, a diagnosztikai és terápiás eszközpark. 
Beszereznek egy digitális röntgen felvételi berendezést, egy új nőgyógyászati ultrahang készüléket, egy-egy videokolonoszkópot és videogasztroszkópot, egy endoszkópmosó berendezést, egy nagy értékű szemészeti eszközt, egy kerékpár ergométert és terheléses EKG rendszert, egy fül-orr gégészeti vizsgáló mikroszkópot. 
A projekt keretében a tüdőgyógyászati szakrendelés a kórház főépületének földszintjére költözik. 2023. november végéig nemcsak eszközfejlesztés, hanem energetikai korszerűsítés is megvalósul. A fejlesztés eredményeként javulnak az infrastrukturális körülmények, a műszerezettség, csökken a fekvőbeteg-ellátás terheltsége az ambuláns ellátás fejlesztésével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában