Felmérés

2023.08.31. 09:58

Három hétig vizsgálták a bérletek használatát

A Volánbusz három héten át vizsgálta az ország- és vármegyebérletek használatát. A felmérés lezárult, s összesen 1548 autóbuszvonal járatait érintette az ellenőrzés.

Harsányi Miklós

– Az új bérlettípusok értékesítésének megkezdését komoly előkészítés, szakmai munka előzte meg, aminek köszönhetően az új díjtermékek bevezetése szinte zökkenőmentesen zajlott a Volánbusz járatain is – derült ki a zrt. tájékoztatójából. 

A háromhetes felmérés során 1548 autóbuszvonal járatain személyesen, kérdőívek segítségével mérték fel az utasok és az autóbusz-vezetők ország- és vármegyebérlet-használattal, érvényesítéssel kapcsolatos szokásait valamint a bérletek érvényesítéséhez használt készülékek működését. A csúcsidőben, valamint a csúcsidőn kívül is végrehajtott felmérés során az utasok 93 százaléka automatikusan érvényesítette a bérletét felszálláskor, s a vizsgálat azt is kimutatta, hogy tájékozottak voltak az új rendszer használatával kapcsolatban. A Volánbusz azt is közölte: a bérletet nem érvényesítő utasok figyelmét a buszvezetők az esetek túlnyomó többségében felhívták az eljárás elvégzésére. Az autóbusz-vezetők 96 százaléka már az új szabályok betartásával végezte munkáját. A készülékek működésének vizsgálata megállapította, hogy az esetek több mint 80 százalékában az első vagy legfeljebb a második próbálkozásra érvényesítették a bérleteket. 

– A Volánbusz továbbra is nagy hangsúlyt fektet az új bérlettípusok érvényesítésének, ellenőrzésének részletes folyamatára és szabályaira, különös tekintettel például a bérleten feltüntetett igazolvány ellenőrzésére – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában