Tábor

2023.08.24. 14:00

Kis kukták tüsténkedtek a tűzhely körül

Pizzát, bolognai spagettit is főzhettek a gyerekek a siófoki gasztrotáborban ezen a héten. Leányvári Krisztina, a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium szakoktatója avatja be a táborlakókat a sütésbe-főzésbe. Hétfőtől péntekig sok finomság készül a tankonyhán, amelyeket meg is kóstolnak a gyerekek.

Góz Lilla

Az idén második éve és ötödik alkalommal rendeznek gasztrotábort a Krúdy-iskolában. 
– Az a célom, hogy a gyerekek megismerkedjenek a konyha örömeivel. Sajnos ma már ritkaságszámba megy, hogy a szülő vagy a nagyszülő a családi tűzhely körül megmutatja, hogyan, milyen alapanyagokból áll össze az étel, ami az asztalra kerül – mondta el Leányvári Krisztina szakoktató. A táborvezető hozzátette, szeretné, ha a táborozók életében később a főzés öröm maradna, nem kényszer. 

 


– Minden általunk készített étel, amelyet az asztalra teszünk, másképp csúszik le a torkunkon. Az a tészta, amit mi magunk gyúrunk szeretettel, sokkal tartalmasabb – emelte ki Leányvári Krisztina. Ilyen hozzáállás mellett nem csoda, hogy a táborban egyszer sem maradt étel a gyerekek tányérján. Az egyik nagy kedvenc a bolognai tészta volt, de a hosszú metéltet is a gyerekek készítették el. 
A hét végéig lángost is süt­nek majd a táborozók, de előtte természetesen a tésztát majd maguk dagasztják. A tervek szerint a mexikói konyhával is megismerkednek. Eddig a desszert és a gyümölcs sem hiányzott ebéd után az asztalokról. Délutánonként alkoholmentes koktélokat is mixelhettek. 

 


Nóri a pizza összeállításakor minden instrukcióra, grammra nagyon figyelt. Hazaérve, már otthon egyedül saját pizzát is sütött. – A szüleim azt mondták, hogy az enyém sokkal finomabb, mint amilyet ők csinálnak, így ezentúl én készítem a pizzát – mondta mosolyogva. 
A rengeteg színes program garantálta, hogy senki sem unatkozott a táborban. A főzés mellett a Krúdy-iskola testnevelő tanárai arról is gondoskodtak, hogy a táborozók fitten álljanak újra tűzhely elé legközelebb. 

Fotók: MW


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában