Erőpróba

2023.08.05. 14:07

Teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékkel is bizonyítottak

Balatonlellén rendezték meg a harmadik jótékonysági firecross bajnokságot, a Virág strandon. A tűzoltóknak külön akadálypályát állítottak fel, hogy a szakmájukba illeszkedő akadályokat leküzdve bemutassák, hogy állnak a fizikailag bevetésekkel.

Fotó: Nemeth Levente Foto

A versenyzők két pályán versengtek egymással, ahol olyan feladatokat kellett teljesíteni, mint 500 méteres evezés ergométeren, vagy éppen felhúzás, lépcsőzés imitálás porral oltóval, de a teherautó gumi görgetés és az imitált vízsugár behúzása a célba is szerepelt az erőt próbáló feladatok között. 
74-en regisztráltak a firecross versenyre, mondta Czifra Zsolt, a Magyar Tűzoltósport Egyesület elnöke, aki önkéntes tűzoltóként Szolnokon és hivatásosként az Országos Mentőszolgálatnál teljesít szolgálaton. Az egyéni és csoportos nevezők két kategóriában mérik össze tudásukat a Strong kategória nevezői légzőkészülékkel és teljes védőfelszerelésben küzdik le az akadályokat, míg az Easy kategóriában indulók sportruházatban versengenek. A 74 nevező közül 47 Strong, 30-an Easy, míg a csapatok közül 15 Strong és 10 Easy kategóriában indult. 

Az ország minden pontjáról, így Nyíregyházáról, Vácról, Szegedről, Szombathelyről és Budapestről is érkező tűzoltók nem csak erőnlétüket mérik fel, de jótékonykodnak is. Minden évben másik szervezetet támogatnak, idén a Koraszülöttek Országos Egyesületének ajánlják fel a befolyt összegeket, amely sok családnak és kórháznak segít országszerte. 

A Virágstrandon szervezett versenyen természetesen somogyi indulók is részt vesznek, így a Látrányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a kaposvári hivatásos tűzoltók is részt vesznek a nemes versengésben. Eddig csak a nevezési díjakból több mint félmillió forint gyűlt össze, de ez még nem a vége. Hiszen a szervezők számítanak felajánlásokra is, így a végső összeg ennél jóval magasabb lehet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában