Fotók

2023.09.25. 19:09

A háborús övezetben élő kisfiúval barátkoztak össze a közgazos diákok

Ukrajnai kisfiúval kötöttek barátságot a közgazos diákok a kéthetes Erasmus+ programon Görögországban.

Sonline.hu

A Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum 37 diákja négy kísérő tanárral vesz részt a két héten át tartó Erasmus+ programon Görögországban vasárnapig. A diákok a szakmai és kulturális programok közepette a szálláshelyükhöz közeli tengerparton töltik szabadidejük nagy részét. Itt ismerték meg már az első nap Nikolajt, a 13 éves ukrajnai kisfiút, aki minden nap várta a kaposváriakat a parton egy kis önfeledt játékra.

Nikolaj édesanyjával nyaralt Görögországban, buszuk péntek reggel indult vissza Ukrajnába. A közgazos küldöttség 21 tagja iskolájuk kék pólójában jelent meg a szomszédos szálloda előtt, ahol az ukrán kisfiú majdnem felborította a reggeliző asztalt, mikor meglátta őket, s rohant hozzájuk. A kísérőtanárok jóvoltából iskolájuk pólóját ajándékozták a magyar diákok Nikolajnak. akit könnyek között ölelgetve engedtek el 26 órás hazaútjára a háború sújtotta Odesszába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában