Légi ellenőrzés

2023.09.24. 11:30

A levegőből ellenőrzik a békés együttélést a drónos polgárőrök

Drón pilóta oktatást és kezelői vizsgát tartott szombaton a somogyi polgárőrszövetség. Tíz egyesületből összesen huszonheten vettek részt a képzésen.

Harsányi Miklós

–  A balatonlellei, a kaposfői, a siófok és a somi tagtársakon kívül a tabi és az andocsi csapatunktól is érkeztek résztvevők – mondta Poór Gyula, a megyei polgárőrszövetség elnöke. – Mindannyian az úgynevezett A1-es kategóriába tartozó, külterületen, legfeljebb 140 méter magasságig emelkedő, kamerával felszerelt drónt használhatnak bűnmegelőzési és környezetvédelmi feladatoknál. Ez az eszköz szerintem nagyon hasznos, jelentősen megkönnyíti a kollégák munkáját, mivel adott idő alatt jóval nagyobb területet lehet átvizsgálni, mint személyesen. Felülről mindent jobban lehet látni, mint szemmagasságban.

 

A somogyi polgárőr egyesületeknek tíz drónja van. Az elmúlt időszakban három eltűnt személy felkutatásában segítettek a rendőrségnek és a légi berendezéseket gyakran használják külterületi ellenőrzésre, így a parlagfüves területek kiszűrésére. Poór Gyula azt mondta: eddig 18 vizsgázott drónpilótájuk volt, a sikeres szombati vizsga után már 45-en vannak. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában