Líbiai mentőexpedíció

2023.09.22. 08:57

A tengerben és a parton keresik az áldozatokat a magyarok

Koszorus Rita

Forrás: MTI

Fotó: -

Drámai pillanatokat él meg a magyar mentőcsapat Líbiában, ahol a dernai áradás áldozatai után kutatnak a romok között. A minap a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, amellyel együtt dolgoznak a kaposvári KÖTÉL Egyesület tagjai videókat közölt a kikötőtől a városig tartó útról. Ami azért is volt hosszadalmas - mint írták - mert az infrastruktúra egy része megsemmisült. 

A helyi hatóságok kérésére csütörtökön tengerparti területek átvizsgálását kezdték meg. De a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat közzétett több fotót arról is, hogy a tengerből emeltek ki holttesteket. 

Mint azt az induláskor Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője a TV2-nek elmondta: lelkileg sokkal megterhelőbb ez az expedíció, mint a törökországi volt, ahol ugyancsak együtt dolgoztak a Kötelesekkel, hiszen ott élők után kutattak, itt viszont áldozatok felkutatásában kérték a segítségüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában