Nem kell megijedni

2023.09.11. 09:43

Éjszaka repkednek felettünk ezen a héten a Gripenek

Közösségi oldalán tette közzé a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár, hogy éjszakai repülést hajtanak végre hétfőtől kezdődően.

Koszorus Rita

Fotó: Bús Csaba

A Gripenek pilótái szeptember 11. és 14. között repkednek majd felettünk is délután és éjszaka. 

Azt írták: a repülések érintik  Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Nagyatád, Kaposvár, Szigetvár, Orosháza, Mezőtúr, valamint Szolnok térségét. 

A kecskeméti repülődandár arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy az említett területeken 15 és 21 óra között számíthat a lakosság a vasmadarak hangjára, ami a megszokottól eltérő nagyobb zaj- és hanghatás várható. 

Fotó: Toperczer István / Forrás: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár FB

A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően, a pilóták képzettségének fenntartása, illetőleg a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében történik.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét kérik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában