Sonline.hu videó

2023.09.20. 14:16

Elektromos buszra szálltak a mobil manók

Az európai mobilitási hét keretében elektromos buszon utazhattak a nagyberki Nagyberki Manó Tanoda Óvoda apróságai.

Koszorus Rita

A gyerekek közül volt, aki megszeppenve lépett a modern autóbuszra, amelyet a Kapos Holding bocsátott rendelkezésükre, de olyan is akadt, aki azonnal igyekezett felfedezni a járművet. – Óvónéni ez mi? – kérdezte egy kisfiú a mozgáskorlátozott jelre mutatva. A kicsik érdeklődve hallgatták Dobosné Kolarics Mária intézményvezető magyarázatát a színesen világító gombokra. – Ide az állhat, aki kerekesszékkel közlekedik – mutatta a busz közepén lévő tágas állóhelyet az óvónő a gyerekeknek. 

Fotók: Muzslay Péter

– Nekem nagyon tetszik, mert kényelmes az ülés, mondta Jakab Marci. – Nekem azért tetszik, mert csendes, tette hozzá a mellette ülő Farkas Nándi.
A pedagógusok türelmesen válaszoltak a gyerekek minden kérdésére. A kicsiknek nagy élmény volt az elektromos buszozás, hiszen sokan még nem ültek ilyen járművön. – Ezen a héten már bemutattunk nekik egy elektromos autót is, sorolta a programokat Dobosné Kolarics Mária. Nagy sikert aratott a bringás reggelink, amelyhez bárki csatlakozhatott, de a mai napon is szerveztünk bringatúrát, ezért aki csak tehette biciklivel jött ma az óvodába, tette hozzá. Az udvaron sorakoztak a bringák, a gyerekek pedig a buszozás végeztével fogták a láthatósági mellényeiket és bukósisakjaikat és útra keltek Mosdós felé. 

Az egész heti programok lovaskocsizással folytatódtak, hiszen alternatív és környezetbarát közlekedési módokkal ismertették meg a lurkókat. Mivel az Európai Mobilitási Hét jelmondata idén „takarékoskodj az energiával”, a nagyberki programsorozat pénteken fáklyás és lámpásos felvonulással zárul. 

A Nagyberki Manó Tanoda Óvoda zöld óvoda címmel rendelkezik, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a fenntartható gondolkodásra való nevelésre. A gyerekek iskolakertet is gondoznak és rendszeresen vannak programok az intézményben a környezetvédelem témájában. 

Hallgassa meg helyszíni beszélgetéseinket is! 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában