Sonline.hu videó

2023.09.03. 17:30

Fergeteges koncerttel zárt a Miénk a Város Fesztivál!

Hatalmas bulival zárult szombaton a két napos Miénk a város Fesztivál, a Karthago után a Follow The Flow koncertezett, s teljesen benépesült a Kossuth tér és környéke. Ezrek szórakoztak, napközben gyermekprogramok is színesítették a rendezvényt.

Harsányi Miklós

– Luca, ne szaladj el! – kiáltott egy három év körüli kislányra édesanyja az Európa park közelében. Családi játéktér várta kora délelőttől estig a legifjabb fesztiválozókat, ahol meseelőadás, gyermekműsor és zenés darab tarkította a délután programot, s az árnyas fák alatt menedéket talált a tűző nap elől a nézősereg. Violin király és Hanga királykisasszony című zenés mesejátékot Joós Tamás adta elő, s olyan hangszereken is játszott – tekerőlant, citera, doromb – ami manapság ritkán hallható. 

 

– Ha koncert van, örömmel jövök, a Senior péntek este nagy bulit csapott– mondta az egyik látogató, Nagy Nándor. – A Karthágón is ott a helyem, ez a stílus közel áll hozzám. S ahogy látom, nem kizárólag középkorúak, hanem sok fiatal srác és lány is jön a koncertre. Ideális az időjárás és a helyszín, mindenki megtalálhatja azt, ami  igazán érdekli.

A kézműves hamburger, csevap és hot-dog mellett friss lángost is falatozhattak a fesztiválozók, a standokon jéghideg sört adtak, s akadt, aki a pálinkaházak nedűit tesztelte. Ha valaki a jövés-menésben elpilledt, desszertként aszalt vörös áfonyát, kókusz rudat, törökmézet majszolhatott. S aki fesztivál emlékkel szerette volna meglepni párját, ásvány karkötőt, de akár Drávamenti-tájképet is vásárolhatott. 

– Már az esti koncertre gyúrunk  – mondta egy kamasz fiú, aki barátnőjével és társaságával érkezett a Kossuth térre. – A színpadhoz közelebb akarunk menni, de nem lesz egyszerű, mert rengeteg a néző. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában