Visszatérés

2023.09.19. 13:07

Elbontják a Gyakorló iskola tornatermét, hétfőn visszatérnek a diákok

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Ahogy a Sonline.hu elsőként beszámolt róla, az elhúzódó felújítási munkálatok, valamint amiatt, hogy a nyáron beszakadt a tornaterem teteje, nem kezdődhetett meg a tanítás szeptember elsejétől a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, és Szakgimnáziumban. A Gyakorló iskola diákjai más intézményben tanultak a tanév első heteiben. Jövő hétfőtől visszatérhetnek az intézménybe, de a megrongálódott tornatermet nem használhatják majd.

 A kaposvári Tankerületi Központ megkeresésünkre azt közölte, hogy a 28 tanterem felújításának érdekében köszönet illeti a kivitelező céget, a tankerület munkatársait, az intézmény vezetőségét és alkalmazottait, akik sokat dolgoztak a mielőbbi visszatérés érdekében. A tornateremmel kapcsolatban közölték: hogy az épületet el kell bontani, az ehhez szükséges tervdokumentációt megkérte a tankerületi központ. A bontási munkálat időbeli ütemezése a tervdokumentáció birtokában és a munkát vállaló kivitelező ismeretében határozható meg. 

Úgy tudjuk, hogy a bontásra ítélt tornatermet elkerítették, hogy ne veszélyeztesse a gyerekeket. A testnevelés órákat a város más sportkomplexumaiban, tornatermeiben tartják majd. Információink szerint csütörtök és pénteken pakolnak vissza a termekbe a pedagógusok és jövő hétfőn már itt kezdődik az oktatás. Az intézmény igazgatója az iskola honlapján és a közösségi oldalon azt közölte: Szeptember 25. napjától az iskola épületében folytatódik az oktató-nevelő munka. Szeptember 21-22 -én tanítás nélküli munkanapot tartanak, de aki nem tudja megoldani gyermeke felügyeletét, annak segítenek, de a két napra étkezést nem tudnak biztosítani. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában