Kapcsolódás

2023.09.02. 09:02

Határon átívelő kapcsolatukat bővítik a barcsiak

Tízezer eurót nyertek pályázaton, s a dél-somogyi gimnázium a következő hónapokban együttműködik az egyik szlovákiai középiskolával.

Harsányi Miklós

– Közös projekten dolgozhat együtt a barcsi Széchényi és egy besztercebányai gimnázium az új tanévben – tájékoztatott Csokor Réka, a barcsi középiskola igazgatója. – A V4-es országoknak kiírt pályázat tízezer eurós támogatást kapott a Nemzet Visegrádi Alaptól. Így a két iskola diákjai közösen gondolkodhatnak azon, hogy milyen módon lehet rávenni a fiatalokat arra, hogy érdeklődőbbek legyenek a közügyek iránt, s mivel lehet őket motiválni, hogy részt vegyenek például a közelgő önkormányzati vagy az európai uniós választásokon.

Novemberben 16 barcsi diák és pedagógus utazik  Besztercebányára, s márciusban Barcson zárja a programot a két iskola. Csokor Réka azt is közölte: a projekt előkészítése szeptember első napjaiban kezdődik Besztercebányán, ahová három barcsi pedagógus kapott meghívást, akik részt vesznek az iskola tanévnyitó ünnepségén is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában