Sonline.hu videó

2023.09.17. 17:31

Játszva bizonyították, a falusi élet is lehet kalandos

Kötélhúzásban és kukorica morzsolásban is összemérték a tudásukat a nevezett csapatok a kaposmérői parasztolimpián.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Négy csapat állt rajthoz, vagyis székhez, amely az indulást jelezte a versenyzők számára. Az ötfős csapatok megküzdöttek az elsőségért, s volt, hogy esve-kelve teljesítették a játékos feladatokat. Feladta a leckét a versenyzőknek a mocsárjárás, amely során kartonpapír lapokon kellett a kijelölt pályán minél gyorsabban végighaladni. – Nem csúszunk, nem csúszunk! - hangzott el a figyelmeztetés többször is, hiszen a próbázók közül többen a füvön csúszva igyekeztek előbb célba érni. 

A zsákban futás közben is küzdöttek az elemekkel a játékosok. 
– Nincs belőle M-es méret? - kérdezte az egyik versenyző, hiszen csak a fél lábára ment fel a zsák. Végül megoldódott ez a probléma is, csak térdig húzta fel a versenyeszközt. A parasztolimpia mellett kézműves vásár és főzőverseny is várta a családi nap résztvevőit, hiszen egy egész napos programot szervezett a Zselici Ezüsthárs Natúrpark szombatra. 

– Tizenöt település a natúrpark tagja, amely egy országos programsorozathoz csatlakozott, hogy így népszerűsítsük a Zselici Ezüsthárs Natúrparkot és összehozzuk a zselici településeken élőket. Külön szerencse, hogy ezen a napon tudtuk átadni a mintegy 6 kilométeres új kerékpárutunkat, amelyet a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával alakítottunk ki és erre a napra esett a Mária napi búcsú is Kaposmérőben, mondta érdeklődésünkre Prukner Gábor polgármester. 

A kerékpárutat stílszerűen egy túrával avatták fel, amely során Kaposújlakig kerekeztek a résztvevők. Volt lehetőség a helyszínen kipróbálni a manapság egyre népszerűbb elektromos kerékpárokat is, aki pedig nem kétkeréken akart hódolni a természet szépségeinek, az délután gyalogtúrán vehetett részt a Tanárhegyre, ahol némi bor elfogyasztása pihenhettek meg a résztvevők. 

A Zselici Ezüsthárs Natúrpark 2019-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogjuk a térség kistelepüléseit, s minél több emberrel ismertessék meg a Zselic természeti és épített értékeit. S persze nem titkolt cél, hogy a napjainkban egyre kedveltebb ökoturizmus elterjedjen a környéken és a turisták még több időt töltsenek a natúrparki kötelékbe tartozó településeken. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában