Maradandó élmény

2023.09.09. 11:29

Kiállítás is várta a leendő lelkészeket

Maradandó élményt jelentett a ságvári gyülekezet tagjainak a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának teológusaival való találkozás.

Gamos Adrienne

A 27 leendő lelkész a kiliti gólyatáborból érkezett a szomszédos településre Bozsoki-Sólyom Pál, IV. éves hallgató vezetésével. Az ő tiszteletükre rendezett a templomban Dancs Ferenc főgondnok gyülekezeti– és iskolatörténeti kiállítást, melyet a tanévnyitó istentiszteleten résztvevő hívek is megnézhettek. Az egyházközség elmúlt 200 évébe adott betekintést a tárlat dokumentumok, tankönyvek, tárgyi emlékek segítségével. Kézbe vehették az egykori helyi református iskola 1829-ben vásárolt bibliáját, melyet 1794-ben nyomtattak ki Utrechtben. Más lényeges információhoz is hozzájuthattak a látogatók, például ahhoz, hogy a ságvári istenháza építtetője Csitsvay Vasas András, esperes harmadmagával a nagyszékelyi „centrális oskolát” is megalapította. Ságvár szülötte, Szilády Áron tudós-lelkipásztor a kiskunhalasi református gimnáziumot építtette, mely a nevét is viseli. Több fiatal is kipróbálta a 100 éves Angster orgonát. Kipróbálhatták a százéves Angster orgonát Ságváron.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában