Zászló

2023.09.15. 08:55

Vonzóvá tették a környékbeli erdőket

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Továbbra is mi szeretnénk maradni Kaposvár „tüdeje” – mondta Fehér István, a Sefag Zrt. vezérigazgatója, miután átvette Szita Károly kaposvári polgármestertől a település rendezett tanácsú várossá válásának 150. évfordulójára készült emlékzászlót az Erdők házában kedden. 
Az eseményen elhangzott, az erdőtársaság már több mint fél évszázada van jelen Kaposvár életében, és a város egyik fontos, meghatározó cége. A Sefag Zrt. az 1970-es megalakulása óta szinte majdnem ugyanakkora területen, jelenleg 84 ezer hektáron gazdálkodik. Volt olyan időszak, amikor 5500 embernek adtak munkát, most mindösszesen csak 440-en dolgoznak a cégnél. 
– Azon túlmenően, hogy kaposváriként valamennyien élvezhetjük a munkájuk eredményét, nekem a jóléti erdőgazdálkodás jut először eszembe, amikor a Sefagról beszélünk – emelte ki Szita Károly. – Az önök érdeme, hogy a gyermekeink, a felnőttek, a nagyszülők lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék az erdőt, és ott olyan infrastruktúra várja őket, ahova szívesen mennek ki. A társaság 1970-es megalakulása után az egyik legjelentősebb állomása volt, hogy elkezdték telepíteni a desedai arborétumot. Aztán hidat építettek, a parkerdőt fejlesztették, majd lombkoronasétányt alakítottak ki. A Tókaji parkerdőben is sok mindent tettek, és felépült az Erdők háza is, melyet nyolc éve adtunk át – sorolta a Sefag beruházásait Szita Károly. 
Fehér István, az erdőtársaság vezérigazgatója hozzátette, a Sefag és a város között mindig jó volt a kapcsolat, ezért tesznek is azért, hogy a kaposváriak 2030-ig a legegészségesebb városban és környezetben élhessenek. 

Fotó: Lang Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában