Tisztújítás

2023.09.19. 09:38

Zarándokútra indul Marcali keresztény értelmisége

Lőrincz Sándor

Tisztújító taggyűlést tartott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja. Elsőként az új plébánost, a kaposvári Szent Imre-templomból odahelyezett Tomanek Ferenc Áron atyát köszöntötték, aki bemutatkozott a jelenlévő tagságnak. 

Ezt követően javaslatok hangzottak el az elnök, a titkár, a pénztáros, valamint a pótküldött személyére. A tagság az addigi tisztségviselőknek szavaztak bizalmat, így 5 évre pótküldöttnek Gálné Végh Editet, pénztárosnak Hosszú Zoltánnét, titkárnak Horváth Zsolt Lászlót, elnöknek pedig ismét Kiss Kálmánt választották meg. Az újra bizalmat kapott elnök ezután beszámolt az elmúlt esztendő gazdálkodásáról, illetve a megvalósult programokról. A KÉSZ-központ által kiírt és a helyi csoport által megnyert pályázatról elmondta: az idei évben is zarándoklatra fordítják az összeget. A közeljövőben Keszthely, Hévíz, Egregy és Zalaegerszeg szakrális értékeit tekintik meg, az új plébános pedig hamarosan Zalaegerszegen mutat majd be szentmisét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában