Siker

2023.10.30. 17:21

Másodszor kapta meg a családbarát munkahely címet a Kaposvári Szakképzési Centrum

Újra családbarát munkahely a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC): az elismerést Budapesten adták át. A Várkert Bazárban rendezték meg a 2023. évi Családokért díj valamint a 2023-as Családbarát munkahely díj átadó ünnepségét.

Harsányi Miklós

Fotó: KSZC

 Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kiemelte: a kormány olyan intézkedéseket, támogatásokat vezetett be, amelyek az élet minden területén, minden nehézség esetén képesek segítséget nyújtani. 

A Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása elnevezésű pályázatot már 13. alkalommal hirdették meg  

– derült ki a KSZC tájékoztatójából. A cím odaítélésével a Családokért Felelős Államtitkárság több mint egy évtizede elismerését fejezi ki azon kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek valamint egyházi szervezetek tevékenysége iránt, amelyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi élet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlatok bevezetésére és fenntartására. 

Azt is közölték: a Kulturális és Innovációs Minisztérium Családbarát munkahely idei pályázatra 360 pályamunka érkezett, ez a szám a tavalyi és a tavalyelőtti kétszerese.  A 71 díjazott közül 50 pályázó anyagi támogatásban is részesül, összesen mintegy 100 millió forint értékben, a további 21 pályázó pedig a 2023. év Családbarát munkahelye cím használatára válik jogosulttá egyéves időtartamra.

A budapesti díjátadón az elismerést Hornung Ágnes felelős államtitkártól vette át Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. A méltatásban elhangzott, hogy a szervezet folyamatosan törekszik a családbarát elvek alkalmazására, amely támogatásra méltó. A Családbarát munkahely címhez a centrum kétmillió forintot is nyert, hogy a már elkezdett törekvéseit folytathassa. Azt is közölték:  a KSZC másodszor nyerte el a Családbarát munkahely kitüntető címet, amely bizonyítja, hogy mind a tíz iskolájának és a központi szervezetének dolgozóit illetően is figyelembe tudja venni a család és a munka egyensúlyának megteremtését. Családbarát helyiség kialakításával, rendezvényekkel valamint a hozzájuk szükséges eszközök és anyagok biztosításával segíti a csapatépítő és családbarát programok megvalósítását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában