Olvasói levél

2023.10.20. 14:06

Leszálláskor beszorult a vonatajtóba, és még meg is fenyegették az utast

A somodori Bogdán Ferenc rendszeresen látogat Kaposvárra, ahogy mondja, kihasználja, hogy miután elmúlt 65 éves, ingyen utazhat a tömegközlekedéssel. Legtöbbször vasúton utazik.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang R.

Kedden a 13 óra 28 perckor induló siófoki járattal ment haza a megyeszékhelyről. Lakóhelyén, Somodorban akart leszállni, de előreengedte az időseket és a kisgyermekes szülőket. Éppen lelépett a vonat lépcsőjére, hogy aztán a peronra tegye a lábát, de közben bezárult az ajtó, és elkapta a felsőtestét. A lába a vasúti utazókocsiban maradt, csak a teste lógott ki, ilyen testtartásban  80-100 méteren át vitte a vonat, mire ki tudta szabadítani magát, és meghúzta a vészféket. Leszállás után megkérdezte a mozdonyvezetőt, hogy nem vette észre, mi történt, de azt a választ kapta, hogy nem ittasan kell utazni. 

– Azt felelte: ne sokat dumálj, mert ha leszállok, megtudod. Ezt én fenyegetésnek vettem – panaszolta szerkesztőségünknek az utas. – Véleményem szerint én semmit nem követettem el, a MÁV-START Zrt. munkatársának kellett volna figyelnie rám, amikor zárta és nyitotta az ajtót. Mi van akkor, ha olyan baleset ér, hogy súlyosan megsérülök és a következő, a mernyei állomáson találják meg a testemet?

Állítása szerint valóban megivott két sört, de tagadja, hogy részeg lett volna. Szerinte akkor következett volna be súlyos baleset, ha valóban ittas. Így nem sérült meg, de az ajtó ütését megérezte. Azt gondolja, hogy a visszapillantó tükörből a vonatvezetőnek észre kellett volna venni, hogy mi történt. Bogdán Ferenc álláspontja az, hogy amíg egy utas le nem száll, addig a vasút felelősséggel tartozik érte. Bogdán Ferenc szerint egy bocsánatkéréssel tartozna neki a MÁV, és a kalauznő is neki adott igazat, amikor elmondta a történetet. A somodori nyugdíjas másnap bement a kaposvári vasútállomásra, de hiába érdeklődött, ott nem tudtak az esetről.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában