Ez is egy szakma

2023.10.27. 13:21

Mesteredzőt hívtak, és bocit is vittek a bodrogi pályaorientációs napra

A szakmák mellett az egyes foglalkozások háttérintézményeit és társadalmi jelentőségüket is megismerhették a bodrogi kisiskolások pénteken, pályaorientációs napját tartotta a Bölcsesség Kezdete Általános Iskola.

Sonline.hu

A hagyományosan az őszi szünet előtti utolsó tanítási napjára szervezett rendezvény több különlegességet is tartogatott a gyerekek számára. Szekér Tamara zenepedagógus a zenés nyelvtanulás rejtelmeibe és lehetőségeibe avatta be az alsó tagozatos diákokat, a felsősöknek az információforrások kezeléséről, médiahasználatról, infokommunikációs világunkról tartott eladást az újságírás fortélyaiba kalauzolva a felsősöket Barkóczy László, lapunk és hírportálunk online szerkesztője.

Több szakmai is bemutatkozott: Horváth Tünde a látás fontosságáról és a látszerészek munkájáról, Bánhidi Tiborné szakácsként a süteménykészítés alapjairól és kihívásairól beszélt a gyerekeknek. Az előadások közben az udvaron színes programok, játékos vetélkedők keretében lehetett megismerkedni az egyes szakmákkal. A bocisimogatás különleges élményt nyújtott a gyerekeknek, a jószágot a Fino-Food Kft. állattenyésztő telepéről szállították az intézmény udvarára a bodrogi iskolások kedvéért, akik a kis kérődzővel való barátkozásuk közben arról is hallhattak, milyen munka zajlik a kaposvári tejüzemben, s milyen szerepe van a tejfogyasztásnak a táplálkozásunkban. A Zulu Menedéke Természet-és Állatvédő Egyesület kis kutyusai sem mentek haza simogatás nélkül, a helyi önkéntes tűzoltók szerkocsija a fiúk körében volt elsősorban népszerű.

Délután folytatódtak a programok, a világ bármely katasztrófa sújtotta területén bevethető KÖTÉL Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagjai is ellátogattak az iskolásokhoz, a nap zárásaként Demeter György egykori válogatott röplabdajátékos, szövetségi kapitány, mesteredző tartott a röplabdázók életéről, az élsportolók világáról élménybeszámoló foglalkozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában