Kiállítás

2023.10.02. 07:00

Táj-kép-zet címmel nyílt meg a Rippl-Rónai galéria őszi tárlata

Koszorus Rita

 A Rippl-Rónai galéria őszi szemeszterének első kiállítása a Táj-kép-zet című tárlat, amelyet szerda este nyitottak meg. Ficzek Ferenc galériavezető a megnyitón elmondta: igyekeztek többféle művészeti ágat megmutatni a tanárok munkáin keresztül. 
– Gyenes Zsolttal közösen ötleteltünk, hogy milyen téma köré szervezzük a kiállítást, így került terítékre a tájkép témája – mondta Ficzek Ferenc. – Amikor a kar megalakult, az volt Leitner Sándor korábbi dékán elképzelése, hogy műhelymunka történjen az intézetekben. Ezt az elképzelést tükrözi ez a kiállítás is. Valamennyi alkotó kapcsolódni tudott a maga területével és alkotásaival a tájkép témájához, ez tetten érhető a képeken, installációkon, videós anyagokon, vagy éppen díszleteken. – Azt szeretnénk, hogy az érdeklődők igyekezzenek felgöngyölíteni a témát, a kiállított alkotásokról fejtsék le a külső rétegeket. Hiszen itt nem csak arról van szó, hogy a belső tájkép, képzeletbeli tájkép egymásra rétegződése miként jön létre, hanem ez a tárlat egy tágabb felfedezésre váró szellemi kalandozás, tette hozzá Ficzek Ferenc. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában