Fotók

2023.11.19. 15:36

Balatoni panoráma mellett rótták a kilométereket a futók

A jubileumi 20. Balaton Maraton és Félmaratonon 3330 nevező igyekezett pontot tenni az aktuális futószezon végére Siófokon.

Fotó: Sportshot

Bár a futók dolgát a rendkívül erős szél és a hideg is megnehezítette, a Balaton-parton megrendezett eseményt idén is a távok sokfélesége és a jó hangulat jellemezte – írja közleményében a szervező, Budapest Sportiroda. A Petőfi sétány platánsora alatt kialakított rajtterületről kilenc versenyszámban indulhattak útnak az amatőr futás kedvelői. Az eseményen minden gyakorlott próbázó talált az edzettségének megfelelő távot. A legnépszerűbb idén is a félmaraton volt, de a hatod-, a negyed- és a harmadmaratoni távon is sokan indultak. A két utóbbi kivételével a távokat akár párban is teljesíthették a résztvevők, a maratoni 42 kilométert pedig három szakaszban küzdhettél le a leghosszabb kihívást választók.

Fotók: BSI/Sportshot

A népes mezőny a nap folyamán három rajtidőpontban indult útnak, így egész napra megtöltötte a siófoki utcákat élettel. A résztvevők 500 településről neveztek. Mindössze 11 százalékuk érkezett Balaton-parti megyéből. A futók mintegy fele félmaratoni távon indult.

A szezonzáró futás résztvevőit jellemzően a 26-50 éves korosztály adja, de többen képviselték a 70 év feletti korcsoportot is. Az idei Balaton maraton legidősebb indulója a futóélet ikonikus alakja, a 88 éves Fehér Károly lett.

A Balaton Maraton és Félmaratonon szerephez jutott a jótékonyság is. Az eseményen a nevezők összesen 236 ezer forinttal támogatták a Bátor Tábort. A rajtolók között volt Galambos Péter VB 2. és 3. helyezett evezős, és Trokán Anna szinésznő mellett Rákóczi Ferenc műsorvezető, médiaszemélyiség is.

Az eredményeket ITT tekintheted meg!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában