Fejlődés

2023.11.29. 10:00

Könnyű eligazodást ígér az új honlap

Azok, akik gyakorlott internethasználók és hivatali ügyeik intézéséhez a világhálót hívják segítségül, már biztosan tapasztalták, hogy teljesen megújult a kormányhivatalok honlapja. A régi elérhetőség helyett egyszerűen a www.kormanyhivatalok.hu címet kell beírni a keresőbe, s máris az országos felületen lehet böngészni. A könnyű eligazodást szolgálja a kezdőlapon látható Magyarország-térkép, ahol az illetékes vármegyét kiválasztva máris a helyi információk között szörfözhet a felhasználó. Az általános információk, a különböző keresők, tájékoztatók és elérhetőségek a kezdőlap tetején és a térkép alatt találhatók, a hírek fölött. 
Kiválasztva a vármegyét máris a vármegyei főoldalon találja magát a látogató, ahol ugyancsak egy könnyen olvasható és kezelhető menü áll a rendelkezésére. A kormányhivatal szervezeti egységeire kattintva a főosztályok és osztályok rendszerét lehet megismerni, az elérhetőségekkel együtt, és a járási hivatalok gomb is hasonló rendszer alapján működik. A legfontosabb ügytípusok külön menüpontot kaptak, így a szociális ellátások, családtámogatás, áldozatsegítés. A hirdetmények, letölthető dokumentumok ugyanilyen gyorsan érhetőek el a közvetlen menügombbal. Kicsit tovább görgetve az oldalt, megtalálhatók a kormányablakokat, ügyfélszolgálatokat elérő menüpontok. Ezek a kormányablakok és ügyfélszolgálatok pontos helyéről és nyitvatartásáról, elérhetőségükről nyújtanak tájékoztatást. A gyors elérést segíti az oldal jobb felső részén található keresőfunkció. Erre kattintva szövegre, tartalomra, forrásra és akár időszakra is szűkíthető a keresés, a listázott találatok között egyszerűen kiválasztható a keresett információ. 
 

Már a www.kormanyhivatalok.hu címet kell beírni a keresőbe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában